Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ?


Ίσως έχουν περάσει και τρία χρόνια που ακούμε για  προκάτ νηπιαγωγείο το 3ο  υποτίθεται της Νέας Μαγνησίας και νηπιαγωγείο δε βλέπουμε.Ο χώρος υπάρχει, η βάση του υπάρχει. Πολλοί αναρωτιούνται, γιατί τα προηγούμενα έτη δεν τοποθετήθηκε το νηπιαγωγείο ενώ υπήρχαν οι διαβεβαιώσεις και εκ των πραγμάτων τίθεται το ερώτημα και στη νέα δημοτική αρχή, πότε επιτέλους θα τοποθετηθεί και θα λειτουργήσεί?

Πάει καιρός που ακούμε, ότι το 2ο Δημοτικό Σχολείο ειναι ιδρυμένο.(στα χαρτια εννοείται)
Και ενώ το 1ο Δημοτικό οριακά εξυπηρετείται φέτος κτηριακά και απ το επόμενο έτος πιθανότατα θα χρειαστεί να ενοικιαστούν χώροι για αίθουσες, τίποτε δεν πληροφορούμαστε για το πολυθρύλητο 2ο Δημοτικό.
Οι γονείς προβληματίζονται για την εξέλιξη(αν υπάρχει) του ζητήματος και είναι λογικό να ανησυχούν και εξαιτίας της γενικότερης οικονομικής καταστασης και των συγχωνεύσεων.

Και εκεί που θα έλπιζε κανείς να χαμογελάσει το χειλάκι των συνδημοτών μας για την αποπεράτωση της προσθήκης Λυκείου-που προορίζεται για Γυμνάσιο-πληροφορούμαστε ότι έχουν σταματήσει οι εργασίες ελλείψη χρημάτων. Αναμενόμενο θα λεγε κάποιος για το οικονομικο χάλι της χώρας. Είναι όμως τρομακτικό αν σκεφτούμε οτι το Γυμνάσιο Διαβατών με 500 μαθητές ήδη ουσιαστικά δεν ανταποκρίνεται στις τρέχουσες ανάγκες, πόσο περισσότερο όμως θα ενταθεί το πρόβλημα με την προσθήκη μαθητών από τις νέες εργατικές κατοικίες που θα παραδοθούν.
Θεωρούμε ότι πάση θυσία το Γυμνάσιο της Μαγνησίας πρέπει να λειτουργήσει στο νέο σχολικό έτος.

Η κοινωνία ρωτά, αγωνιά, προβληματίζεται και περιμένει απαντήσεις και λύσεις, όχι άλλα ΘΑ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου