Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Δημοτικό... πριμ 15.000 ευρώ για τη σχολική εκδρομή

Ο δήμος Δέλτα επιχορηγεί οικογένειες που αδυνατούν να στείλουν τα παιδιά τους εκδρομή
 
Της Φανής Σοβιτσλή 
Fsovitsli@makthes.gr
 
Έξοδα... πολυτελείας, στην πιο δεινή οικονομική συγκυρία για τη χώρα, αποφάσισε να κάνει ο νέος καλλικρατικός δήμος Δέλτα (Εχέδωρος, Αξιός, Χαλάστρα), προικοδοτώντας με 15.000 ευρώ, οικογένειες δημοτών του που αδυνατούν να στείλουν τα παιδιά τους στις σχολικές εκδρομές. Πρόκειται για συνολικά 50 παιδιά, η οικογενειακή κατάσταση των οποίων αξιολογήθηκε από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων της περιοχής. 
Την απόφαση ο δήμος Δέλτα να στηρίξει τις οικογένειες που δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα των σχολικών - εκπαιδευτικών εκδρομών των παιδιών τους έλαβε προ ημερών η εκτελεστική επιτροπή, ενώ για την εκταμίευση του ποσού θα αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο στην επόμενη συνεδρίασή του. Ο δήμαρχος Νίκος Γιουτίκας δηλώνει ότι η απόφαση αυτή κάθε άλλο παρά προκλητική είναι, αφού, όπως λέει, “είναι πολύ άσχημο κάποια παιδιά να νιώθουν μειονεκτικά έναντι των συμμαθητών τους, επειδή οι γονείς δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα έξοδα της εκδρομής”. Εξηγεί ότι δεν είναι παράνομο ή κακό ο δήμος να βοηθήσει οικονομικά κάποιες οικογένειες, τις οποίες υποδεικνύει ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, ώστε να μη στερηθούν τα παιδιά την πολυπόθητη τελευταία σχολική εκδρομή. 
“Αποφασίσαμε να δώσουμε ένα συνολικό ποσό, αντί να βοηθήσουμε ξεχωριστά κάποιες οικογένειες, και προκύπτει ότι με τα 15.000 ευρώ θα καλύψουμε την εκδρομή για 50 παιδιά του ενιαίου δήμου Δέλτα”, αναφέρει ο κ. Γιουτίκας.
 
“Αλλιώς από την τσέπη μας” 
Η διοίκηση του δήμου Δέλτα έχει προνοήσει πως, αν η δαπάνη των 15.000 ευρώ που σκοπεύει να διαθέσει στις οικογένειες για την εκδρομή δεν εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο, τότε τα έξοδα θα καλυφθούν από την τσέπη των αντιδημάρχων και του ίδιου του δημάρχου. “Δεν θέλω να πιστεύω ότι δεν θα εγκριθεί αυτή η δαπάνη, αλλά ακόμη και αν συμβεί αυτό είμαστε διατεθειμένοι να τα καλύψουμε από την τσέπη μας”, εξηγεί ο κ. Γιουτίκας. Ο ίδιος έχει ζητήσει να μη δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των οικογενειών και των μαθητών, τα έξοδα εκδρομής των οποίων θα καλυφθούν από τον δήμο, διαφυλάσσοντας τα προσωπικά δεδομένα. “Τα ονόματα δεν πρόκειται να δημοσιοποιηθούν, γιατί στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τις οικογένειες των παιδιών και να κάνουμε το όνειρο της σχολικής εκδρομής τους πραγματικότητα”, αναφέρει ο δήμαρχος. 
 
ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ                Ημερομηνία: 24/03/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου